Orbán sajtófőnöke roppant viccesen hárít

2018. november 14., 14:06

Szerző:

Havasi Bertalan Gruevszki-ügyben is hozta a formáját. A miniszterelnök sajtófőnökét – akinek jobbára a hárítás és a semmitmondó válaszok kifundálása a feladata – arról a macedón sajtóhírről kérdezte az ATV, mely szerint a körözött ex-miniszterelnök Budapestre érkezése utáni első éjszakát a Corinthia hotelben töltötte, jelenleg pedig Orbán Viktor miniszterelnök otthonába tartózkodik.

Havasi erre közölte:

„A miniszterelnök tegnap hazament, Flóra és Róza nevű hölgyekkel találkozott, de ilyen nevű emberrel nem. Így a hírt kacsának kell minősítenünk.” 

A felületes szemlélőnek is feltűnhet, hogy Havasi nem említette a hölgyek között Anikó asszonyt, ő igazoltan volt távol, az Ökomenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként a szervezet Kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő központjában ültetett és adott át komlópalántákat.

Havasi cáfolata azonban nem tökéletes, mert válasza alapján az is lehet, hogy

  • Orbán és Gruevszki együtt érkeztek a Cinege utcába;
  • Gruevszki ott volt, de nem találkoztak;
  • Találkoztak, de Orbán nem tudta, hogy Gruevszki az.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.