Orbán Ráhel lett a második legbefolyásosabb nő a magyar közéletben, ő a turizmus- és divatszektor mögötti "láthatatlan kéz"

2020. március 3., 11:58

Szerző:

A Forbes magazin 2020-ban is elkészítette a listáját arról, kik a legbefolyásosabb magyar nők. 50 főt rangsoroltak külön üzlet, közélet, kultúra és média kategóriában – írja a 24.hu.

Az üzleti életben a húszfős listát második éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója. Őt követi Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója. Új a listán Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatósági elnöke és 

Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya, aki 2017-ben került az Opus Global Nyrt. élére,

illetve Walter Katalin, a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatója.

Mészáros Lőrinc és Mészáros Beatrix
Fotó: MTI/Komka Péter

A 12. helyre került Ungár Anna, Schmidt Mária lánya, aki a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnökeként és résztulajdonosaként mára az ingatlanpiac fontos szereplőjévé vált.

Ami a közéletet illeti, a tavalyi listavezető, Bártfai-Máger Andrea tárca nélküli miniszter a 4. helyre csúszott, az első Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke lett. 

Két helyet lépett előre Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, aki most második a tízfős listán, 

akit a turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kézként jellemzett a Forbes több forrása.

A harmadik hely Varga Judit igazságügy-miniszteré. Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó a hatodik, megelőzve Dobrev Klárát, az Európai Parlament alelnökét. Mögötte új szereplő Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese, az MSZP elnökségi tagja.