Orbán megmagyarázza: akiknek nem tetszik az elítélt Gruevszki törvénytelen bújtatása, azok bevándorláspártiak

2018. november 23., 09:28

Szerző:

A bevándorláspártiak és a Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök menekültstátuszának ügyét támadók személyi és szervezeti szinten is pontosan egybeesnek – mondta Orbán Viktor ma a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Szerinte azok a szervezetek, amelyek az ügyet leginkább a magyar kormány szemére hányják, mind Soros György szervezetei.

Kifejtette, Nikola Gruevszki macedón miniszterelnökként a migráció szempontjából egy kulcsországot vezetett, és nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni a magyar határt, ezért mindig is szövetségesként tekintettek rá és országára. – Az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel, ha hozzánk fordul, akkor jár neki a tisztességes eljárás - tette hozzá a miniszterelnök.

Tegnap este Kósa Lajos nem értette, mi a baj a vesztegetésért elítélt Nikola Grueszki befogadásával. A macedón exkormányfő  ellen már hat eljárás folyik hazájában. 

Orbán annak is örvendezett az interjúban, hogy véget ért a száz év magyar magány korszaka, mindenki rájött arra, hogy „velünk együttműködni nem természetellenes, sőt értelmes dolog, sőt megéri" – közölte. Aki a magyarokkal együttműködik, jól jár – mondta, de azt nem tette hozzá, hogy Nikola Gruevszkire gondol-e.