Orbán: Az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat

A miniszterelnök a Facebookon értékelte az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját Portugáliából.

2021. május 8., 10:50

Szerző:

„Vakcina, oltás, a gazdaság újraindítása, ez itt a legfontosabb téma” – jelölte ki a miniszterelnök, hogy melyek szerinte a szociális ügyekről szóló csúcstalálkozó lényegi elemei. A kínai Sinopharm vakcina alkalmazásának WHO általi pénteki jóváhagyását kommentálva azt mondta, mindenki örömmel fogadta a döntést.

A miniszterelnök arról is beszélt, a tárgyaló partnerek egyetértettek abban, hogy az oltásellenes hangokkal és kampányokkal szemben fel kell lépni, és hogy „próbáljunk mindenkit egész Európában meggyőzni arról, hogy vegye fel az oltást”. Ezen múlik, hogy mikor indíthatjuk úra a gazdaságainkat – hangsúlyozta.

 (Kiemelt kép: Orbán Viktor. Fotó: AFP | Francisco Seco)

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.