Önkormányzati milliókból kampányolt Orbán Viktor ügyvédje április 8. előtt

2018. június 4., 15:24

Szerző:

Három és félmillió forintot költhetett el az önkormányzata, a VII. kerület  Bajkai István alpolgármester, a Fidesz terézvárosi-erzsébetvárosi képviselőjelöltjének egyik rendezvényére az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban – írja a Népszava. Az Orbán Viktor ügyvédjeként ismert Fidesz-alapító politikus egy nappal a megméretés előtt lépett fel Fásy Ádám koncertjén, a Zeneexpresszen úgy, hogy a a rendezvény megtartásáról szóló 3 490 000 forintos támogatási szerződést ő maga írta alá az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft.-vel.

Bajkai István a nemzet két szakértője, Nógrádi György és Georg Spöttle között
Fotó: Bajkai István Facebook-oldala

A Zeneexpressz Bajkai István kampányzáró rendezvénye volt. Bár aligha lett volna szabad közpénzből finanszírozni, az ennek miértjét firtató kérdést Moldován Lászlónak, az LMP kerületi önkormányzati képviselőjének az  érdeklődésére Vattamány Zsolt fideszes polgármester azzal rázta le, hogy a pénzt nem költötték el teljesen.

Bajkai István egyébként kikapott a DK-s ellenfelétől, Oláh Lajostól április 8-án, annak ellenére, hogy többször ételt is osztott a kerületben. Ezt állítólag a saját pénzén vette. Arról, hogy az ügyvédi irodája és a közbeszerzési tanácsadó cége is szétnyeri magát a közbeszerzéseken, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.