OMSZ-lefejezés: Megvan ki vezeti tovább az állami meteorológiát

Hivatalos levélben értesítették az Országos Meteorológiai Szolgálatot (OMSZ) az ideiglenesen kinevezett elnök személyéről. 

2022. augusztus 24., 17:42

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) gazdasági elnökhelyettesét, Hanyecz Lászlót bízta meg az elnöki jogkör gyakorlásával a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) – tudta meg az ATV. A megbízásra azután került sor, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter felmentette Radics Kornélia elnököt és szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát.

A megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t a minisztérium Hivatali Kapuján keresztül. Ez a közigazgatásban egy bevett elektronikus ügyintézési protokoll. Az OMSZ munkatársait azonban nem hívták össze, és e-mailben sem tájékoztatták őket a változásról. Hanyecz László az elnöki pozíció betöltéséig látja majd el a feladatát.

Információink szerint Hanyecz László idén április 1-től dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként. Az OMSZ elnökségének tagjai közül ő volt egyetlen, aki nem írta alá azt a levelet, amit a meteorológiai szolgálat 16 vezetője az elnök és a szakmai elnökhelyettes menesztése miatti tiltakozásul fogalmazott meg.

(Kiemelt képünk illusztráció: Paulovics Gábor, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) villamosmérnöke szélmérő berendezést telepít a Budapest Hotel Marriott szálloda tetejére 2015. augusztus 14-én. A berendezést az augusztus 20-i tűzijáték miatt, ideiglenes jelleggel helyezték el. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Tegnap 17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

2022. október 4., 17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.