Olyan meleg lesz hétvégén, hogy nem hiszi el

Az ország bizonyos pontjain akár 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

2021. július 21., 15:29

Szerző:

Hétvégén ismét erős felmelegedés jön, valamint jövő hét elején a 35 fokot is átlépheti a hőmérséklet, írja az Időkép. Szombatig nem kell hőségre számítani, mérsékelten meleg nappalok várhatóak. Szombattól viszont egy nyugat-európai ciklon miatt egyre nagyobb hőség lesz a meleg légtömegek érkezése nyomán. 

A hétvégi éjszakák lehűlést hoznak, nappal viszont annál nagyobb lesz a kánikula. Szombaton 26 és 31 fok közé esik a hőmérséklet, vasárnap pedig már 28-33 fokot is mérhetünk a délután legmelegebb óráiban. A Dunántúlon és északon záporokra és zivatarokra lehet számítani. 

Jövő hét elején még melegebb lesz az országban, főleg délen és délkeleten, ahol 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Helyenként záporok, zivatarok hozhatnak átmeneti felfrissülést az időjárásban. A jelenlegi előrejelzések szerint a négynapos hőséget a kedd éjjel érkező hidegfront szakíthatja meg.

(Kiemelt kép: Egy nő hűti magát a hőségben a Szabadság téri szökőkútnál 2021. július 13-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.