Négyszer drágább ajánlattal győzött egy győri pályázaton a vállalkozó, aki a Borkai-féle orgia egyik vendége volt

2019. október 9., 09:40

Szerző:

A vesztes ajánlatnál négyszer drágábban, 896 millió forintért nyerte el két évvel ezelőtt a győri diákolimpia étkeztetési feladatait a Diákolimpia 2017 Kft. Győr város pályázatán. A cég vezetője és tulajdonosa az a Szabó Ervin, aki feltűnik a Borkai-féle hajós orgia egyik videóján. A másik induló a pályázaton 229 millió forintért vállalta volna az étkeztetés feladatát, ajánlatát azonban érvénytelennek nyilvánították – írja az Index.

A Diákolimpia 2017 Kft. eredeti árajánlata még 1,196 milliárdról szólt, a város ezt még drágállta. Miután a nyertes ismét átfésülte az ajánlatát, talált benne 300 millió forintnyi „felesleget”. Így Győr városa végül nem az ötször drágább ajánlatot fogadta el, hanem csak a négyszer drágábbat.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A Diákolimpia 2017 Kft. akkor még három cég konzorciuma volt, köztük a Szabó Ervin-féle Pálffy 2003 nevű cég tulajdona, ma már kizárólag a Pálffy 2003 a tulajdonos.

Bár a győri polgármesteri hivatal illetékes vezetője 2017-ben az Indexnek azt hangsúlyozta, hogy az étlap összeállításánál szigorú előírásokat és a sportolók számára előírt speciális étrendet is figyelembe kellett venni, az árkülönbözőségére vonatkozóan nem tudott választ adni.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.