Macska feneke alatt az átlagnyugdíj – több mint 130 ezer nyugdíjas dolgozik

Míg tíz évvel ezelőtt csak 30 ezer 65 év feletti magyar állampolgár dolgozott, idén már több mint 130 ezer. Az ok: az átlagnyugdíj a nettó átlagfizetés felének felel meg.

2024. június 25., 15:17

Szerző:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az év első négy hónapjában több mint 130 ezer 65 év feletti vállalt munkát, ami azt jelenti, hogy négyszer annyi nyugdíjas dolgozik most, mint tíz éve – írja az RTL.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa szerint az idősek foglalkoztatása olcsóbb és enyhíti a munkaerőhiányt, ám a többség megélhetési okokból, az áremelések miatt kényszerül a nyugdíjas éveit is munkával tölteni.

A nyugdíjasok foglalkoztatása nem csak a munkaerőhiányt enyhíti, de a munkáltatóknak a 13 százalékos szociális hozzájárulási adót sem kell az idősek után fizetni. Mint írják, a nyugdíjasok eleve többet kapnak kézhez, mert a 18 és fél százalékos tb-járulékot nem vonják le tőlük.

Az átlagnyugdíj a fizetések alig felének felel meg

Megszólalt Farkas András is, a nyugdijguru.hu vezető elemzője, aki szerint a munkáltatók érdekeltsége 2020. július elsejétől ugrott meg.

Nyilvánvalóan egy nyugdíjas munkavállalásnak két feltétele van, egy dolgozni akaró vagy kényszerülő nyugdíjas, meg egy olyan munkáltató, aki hajlandó őt foglalkoztatni

– fogalmazott az elemző, aki hozzátéve kiemelte, hogy az átlagnyugdíj már csak a nettó átlagfizetés felének felel meg Magyarországon. A különbség azért növekedett ekkorára, mert a kormány az ellátást az inflációhoz igazítja.

Az RTL arról számolt be, hogy 2023-ban minden harmadik nyugdíjas a létminimum alá szorult, vagyis – a 13. havi ellátás ellenére – kevesebb mint 160 100 forintból élt havonta. Pedig 2022-ben kevesebb mint 18 százalékról több mint húszra nőtt a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitett magyar nyugdíjasok aránya a KSH legutolsó adatai alapján.

(Kiemelt képünk illusztráció: Frank Hammerschmidt / DPA/AFP)

2024. június 28., 14:31

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.