Féltékenységből végezhették ki a Nyíregyházán agyonlőtt férfit, aki a gyilkosának azt kiabálta, inkább rá lőjön, ne a fiára

2019. augusztus 27., 08:54

Szerző:

Féltékenység állhat a hétfői nyíregyházi kettős emberölés hátterében - írja helyszíni értesülések alapján a Frissmédia. Mint azt tegnap mi is megírtuk, Nyíregyháza-Oroson egy elkövető hidegvérrel lelőtt két férfit, apát és fiát. A feltételezett elkövetőt Nyíregyháza határában röviddel a gyilkosság után elfogták a rendőrök.

A Frissmédia úgy értesült, hogy a férfi Németországban dolgozott, és nem sokkal a tragédia előtt érkezett haza. Egy családtag szerint nyílt titok volt, hogy az egyik, 41 éves, házas, kétgyerekes áldozatnak viszonya van a tettes feleségével. A feltételezett gyilkos állítólag többször is figyelmeztette, hogy szálljon le a nőről különben megöli.

Bűnügyi technikusok a tetthelyen
Fotó: police.hu

Az elkövető először az áldozat lakásában több lövést adott le a családapára. A gyilkosság a nagyobb, 17 éves gyerek szeme láttára történhetett. A lövésekre jött ki az akkor már valószínűleg halott férfi 62 éves apja a szemközti házból. Ekkor dördült el az újabb lövés egy távcsöves golyós vadászpuskából. A Blikk szerint egy szomszéd végignézte a jelenetet. A szemtanú azt mondta, az apa megállás nélkül kiabált a fegyveres férfi felé, hogy rá lőjön inkább, de fia ekkor már halott volt. 

A Blikk szerint a kettős gyilkosság egy vendégháznál történt, amelyet az apa vitt.

Az elkövető ezután elhajtott a helyszínről, állítólag azért, hogy öngyilkosságot kövessen el. Csak azért maradt életben, mert időben felismerték a kocsiját, és a gyors rendőri beavatkozás miatt már nem maradt ideje végezni magával. A Szabolcs megyei nyomozók őrizetbe vették a férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki.