Novák Katalin visszatért

Bár a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin hónapokig szerényen és csöndesen élt, most mégis elemi erővel robbant be a közéletbe.

2024. szeptember 10., 09:23

Szerző:

Új munkahelyen bukkant fel Novák Katalin, melyről a bukott államfő maga számolt be az X-en. A pedofilbotrány miatt távozó egykori köztársasági elnök egy non-profit szervezet vezérigazgatójaként dolgozik azon, hogy világszerte növelje a születések számát.

Novák Katalin újra színre lépett

Novák Katalin volt köztársasági elnök az X-en jelentette be, hogy új munkahelye van. Novák mostantól az X·Y Worldwide nevű non-profit szervezet vezérigazgatója lesz és azon dolgozik majd, hogy világszerte növelje a születések számát. A 24.hu szerint a szervezet alapvetően közpolitikai tanácsokat ad a világ vezetőinek, hogy működő megoldásokat és fenntartható stratégiákat tudjanak fejleszteni a születésszámok összeomlásának elkerülésére. Novák Katalin úgy véli, a cég elsősorban a szocio-társadalmi és kulturális korlátokat akarja legyőzni, amelyek a gyerekvállalás előtt állnak.

A lap felidézi, az X·Y Worldwide alapítója az a Stephen J. Shaw, aki korábban többször járt Magyarországon, a Kopp Mária Intézetben tartott előadást, interjút adott a Magyar Nemzetnek és a Demokratának is. Emellett rendezett egy Birthgap nevű dokumentumfilmet is, amelyben Elon Musk is szerepel. A film a születésszámok globális visszaesését kutatta. 

Ebbe bukott bele Novák Katalin

Mint ismert, Novák Katalint politikai karrierje 2001 óta folyamatosan ívelt felfelé: külügyminisztériumi referensből miniszteri tanácsadó, majd kabinetfőnök, utána miniszteri biztos, illetve államtitkár lett. Ezután 2020 őszén a negyedik Orbán-kormány családokért felelős tárca nélküli miniszterévé, majd két évre rá köztársasági elnökké választották. Amibe azonban belebukott miután kiderült, elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársát. Lemondásakor Novák egyébként elmondta, azért vállalta a köztársasági elnöki feladatot, mert szenvedélyesen szereti Magyarországot, hisz a csendes többségben, a becsületben, az egyenes tartásban, a szeretetben.

Érdemes megjegyezni, hogy lemondásával Novák Katalin nem bukott akkorát, hiszen mint az kiderült, államfői fizetést kap élete végéig, a törvény alapján pedig bármikor kérheti, hogy az állam biztosítsa méltó lakhatását. Emellett a volt államfő három fős titkárságot is üzemeltet, de egy bejárónőt is igényelt már az államtól. 

(Kiemelt képünkön Novák Katalin volt köztársasági elnök. Forrás: Novák Katalin hivatalos Facebook oldala)

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.