Aláírta Novák Katalin a finn csatlakozási tervről szóló törvényt

Reméli, a svéd csatlakozásról is bölcs döntés születik.

2023. március 28., 19:35

Szerző:

Aláírta Novák Katalin köztársasági elnök a finn NATO-csatlakozásról szóló törvényt. Novák Twitteren jelentette be, beszélgetést folytatott Sauli Niinistö finn elnökkel, amelyet követően a Finnország NATO-csatlakozását magyar részről ratifikáló törvény aláírását is bejelentette neki. Novák bejegyzésében hangsúlyozta,

„Remélem, hogy a magyar parlament hamarosan ugyanilyen döntést hoz Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban is”
 
A svéd NATO-csatlakozás kérdését a magyar parlament leválasztotta a finnekéről. A svéd csatlakozás parlamenti vitája így továbbra is folyik, miután hétfő éjjel kezdetét vette. A Fidesz frakció korábban jelezte, gondjai vannak Svédország Magyarországot ért emberi jogi kritikáival. Az ellenzék szerint viszont a kormány szándékosan halogatja a csatlakozás ratifikálását.
 
(Kiemelt kép: Novák Katalin államfő. Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.