Novák Elődről is döntenek kedden a parlamentben

A Mi Hazánk képviselőjének májusi felszólalása miatt csökkentheti a parlament a tiszteletdíját.

2023. szeptember 26., 09:47

Szerző:

Közigazgatási tárgyú és az állam működését érintő törvényjavaslatokat vitat meg kedden az Országgyűlés – írja az MTI. Az Országgyűlés 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Kivételes eljárásban tárgyalják a képviselők, ezért már kedden szavazhatnak az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról. A törvényjavaslat egyebek mellett azt tartalmazza, hogy a földügyi igazgatásban az elektronikus ügyintézésre történő teljes átállás fokozatos legyen. A határozathozatalok között dönthetnek Novák Előd (Mi Hazánk) tiszteletdíjának csökkentéséről – írja a 24.hu.

Ahogy arról beszámoltunk, Novák Előd egy korábbi felszólalásában olyan kifejezést használt, ami miatt vizsgálat indult, és ami tiszteletdíjának csökkentésébe is kerülhet. A Mi Hazánk képviselője még egy májusi interpellációjában „a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt”és az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg. Akkor az Országgyűlés hivatala közleményt is adott ki,melyben közölték: Ezért Novák Előd országgyűlési képviselő tiszteletdíja annak kéthavi összegével megegyező mértékben, 5 260 814 forinttal csökken. A Kövér László házelnök által aláírt határozatban emlékeztettek arra is, hogy a Mi Hazánk képviselője nem először használta szóban és írásban a kifejezést, ezért már 2022-ben is figyelmeztették.

 Az Országgyűlés három törvényjavaslat vitáját is lefolytatja kedden. Az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló előterjesztés többek között jelentősen csökkenteni az állampolgárok, vállalkozások adminisztratív terheit. A törvényjavaslat a közmeghallgatás veszélyhelyzeti szabályozásának törvénybe történő átültetésével megteremti annak lehetősége, hogy a közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, honlapon való közzététel útján is megtartható legyen. Vita lesz a Magyarország és a Maldív Köztársaság között a diplomata, hivatalos és szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgáraik vízummentességéről szóló megállapodás kihirdetéséről, valamint a Magyarország és Türkmenisztán között a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás kihirdetéséről.

(Kiemelt képünkön: Novák Előd, az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúrán. Fotó/Forrás: Facebook oldala)