Van, ami nem várhat: 16 milliárdért építtet új központot a médiahatóság

2020. május 6., 15:24

Szerző:

A régi infrastruktúra elöregedett, a technológiai fejlődésekkel azonban lépést kell tartani – ezért írt ki a múlt nyáron nyílt közbeszerzést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egy EMC mérőlabor és egy szerverközpont építésére. A tender nyertese az uniós közbeszerzési értesítő tanúsága szerint a Grabarics Építőipari Kft. 

A céggel, amely nettó 15,9 milliárd forintból építheti fel a komplexumot, áprilisban írták alá a szerződést

– írja az Átlátszó.

A Magyar Építők korábban azt írta a „Narnia-projektnek" nevezett beruházásról, hogy a volumenét jól érzékelteti a mesebeli névválasztás. "A három föld alatti és az öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd."

A beruházás május végén kezdődik, a kivitelezés a tervek szerint két évig tart majd – írja a lap.

Április elején tudtuk meg: a Grabarics Építőipari Kft. 2,9 milliárdnyi állami sagítséget kap ahhoz, hogy karibi hangulatú luxusszállót építhesseen Szántódon 8,5 milliárdért BalaLand hotel néven. A cégnek 2018-ban 19,7 milliárd forgalma volt.

 

 

 

 

 

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.