Civilek váltanák le a DK-s polgármestert Erzsébetvárosban

A Színes Erzsébetváros Egyesület közösségi oldalán közölte, hogy saját polgármesterjelöltet indítanak a jövő évi önkormányzati választáson a VII. kerületben.

2023. december 8., 07:02

Szerző:

A Színes Erzsébetváros arról írt Facebook-bejegyzésében, hogy szerintük Erzsébetváros pártpolitikai harcok terepe lett. Erről szerintük a jelenlegi polgármester, Niedermüller Péter tehet, ezért önálló jelöltet indítanak vele szemben.

Hozzátették: a Színes Erzsébetváros Egyesületet azért hozták létre, hogy aktívan cselekedjenek közös ügyeikért, a kerületben élőkért. Álláspontjuk szerint Erzsébetváros mára „„ártpolitikai harcok martaléka” lett, az önkormányzat működését nem a problémák megoldása, a társadalmi párbeszéd és a lakókörnyezetük élhetőségének fejlesztése, hanem leginkább „a hatékonytalan működés” jellemzi. Ezen változtatni kell – közölték.

A helyi civilek erejét látva döntöttek úgy, hogy elindulnak a 2024-es önkormányzati választásokon.  „Az elkövetkező időszakot az építő javaslatokon alapuló programalkotás fogja meghatározni, egy kulturáltabb, zöldebb, emberléptékűbb Erzsébetvárosért. Kampányunkat, ahogy eddig is a közösség erejére alapozzuk majd, mind cselekvésben, mind a szükséges erőforrások megteremtésében. Itt az ideje, hogy a helyi civilek alakítsák a közös ügyeinket, ezért várjuk a tenni akaró erzsébetvárosiak jelentkezését mozgalmunkba” – fogalmaztak.

A civil szervezet polgármester-jelöltje Lajos Béla, az egyesület elnöke lesz. A Demokratikus Koalíció politikusa, Niedermüller Péter jelezte, hogy jövőre is újraindul.

(Kiemelt kép: Színes Erzsébetváros FB-oldal)