Mégis látogathatják 18 év alattiak a World Press Photo kiállítást, L. Simon köszönetet mondott az ingyenreklámért Dúró Dórának

Mivel a Nemzeti Múzeum kulturális intézményként nem jogosult személyi igazolványt kérni a kiállításaikat látogatószemélyektől, simán megnézhetik 18 éven aluliak is a World Press Photo kiállítást, amit a Mi Hazánk politikusa cenzúrázni akart.

2023. november 2., 09:29

Szerző:

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója egy ironikus Facebook-posztban köszönte meg Dúró Dórának, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjének az ingyenreklámot, amivel felkeltette a figyelmet a nemzetközi fotókiállítás iránt.

Mint ismert, Dúró szerint LMBTQ-propaganda folyik a World Press Photo-kiállításon. Felszólította el is érte, hogy csak 18 éven felüliek nézhessék meg azt: Csák János minisztert, hogy csak 18 éven felüliek látogathassák a kiállítást, amit Csák azonnal utasításba is adott L. Simon Lászlónak.

A World Press Photo-kiállításra ezt követően egyre többen voltak kíváncsiak. A Nemzeti Múzeum igazgatója az AFP francia hírportál érdeklődésére úgy nyilatkozott, hogy nem tudja jogszerűen végrehajtani a Magyar Nemzeti Múzeum a kulturális és innovációs miniszter felszólítását – idézi a Népszava

A főigazgató Facebook-posztját, amelyet a következő szöveggel osztotta meg:

„Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony. Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését.”

A múzeum közölte: nem tudnak eleget tenni Csák János felszólításának, ugyanis nem kérhetik el senkinek a személyi igazolványát. A lap az AFP-t idézve azt írja, hogy a kiskorúakat beengedik a kiállításra, a hírügynökség egy olyan családdal beszélt, ahol egy 10 és egy 15 éves gyerek is gond nélkül meg tudta tekinteni a tárlatot.

(Kiemelt kép: a Magyar Nemzeti Múzeum. Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum FB-oldal)