A World Press Photo igazgatója is reagált arra, hogy a magyar fiatalok nem tekinthetik meg a kiállítást

Meglepte a World Press Photo igazgatóját, hogy 18 éven aluliak nem tekinthetik meg a kiállítást. 

2023. október 30., 20:49

Szerző:

„Meglepett a döntés, amelynek értelmében korlátozták a belépést a 2023-as, budapesti World Press Photo kiállításra” – mondta a fotográfiai szervezet igazgatója, Joumana El Zein Khoury a hvg.hu arra vonatkozó kérdésére, mit szól ahhoz, hogy a Mi Hazánk kezdeményezése alapján Csák János miniszter úgy döntött, 18 éves kor alatt tilos látogatni a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást. A döntést a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva indokolták, mivel a kiállítás egyik képsorozata LMBTQ embereket is bemutat.

Semmi explicit vagy bántó nincs ezekben a képekben. Ez a sorozat érzékeny és őszinte bemutatása annak, hogyan él egy idős, Fülöp-szigeteki LMBTQI+ közösség.

„Mindenkit arra bátorítanék, hogy a honlapunkon nézze végig a sorozatot, és vonja le a saját következtetéseit”

– írta az igazgató. A kérdéses fotósorozat ide kattintva nézhető végig, korosztályra való tekintet nélkül. Online ráadásul a sorozat több képe is megtekinthető annál, mint ahány a kiállításon látható.

(Kiemelt kép: Magyar Nemzeti Múzeum Facebook-oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.