Dübörög a nemzeti konzultáció: 880 ezren töltötték ki eddig az kérdőíveket

2020. július 24., 14:00

Szerző:

Eddig 880 ezren töltötték ki a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet, amiből azt látható, hogy az emberek is úgy gondolják: ezek a kérdések fontosak, érintik mindennapi életüket - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nemzeti konzultáció - Megkezdődött a nemzeti konzultációs

Hangsúlyozta: a nemzeti konzultációra azért van szükség, mert a kormány szeretne olyan egyetértési pontokat létrehozni, amelyek a járvány elleni védekezés egy esetleges későbbi szakaszában megalapozzák a döntéseket.

A kormányszóvivő

arra bíztatott mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet,

így a kormány olyan szabályokat hozhat, amelyekkel a legtöbb ember egyetért, azonosulni tud, így be is tartja azokat.

A nemzeti konzultáció óriásplakátja Budapesten.
Fotó: Árpási Bence/168 Óra

Szentkirályi Alexandra úgy értékelt: Magyarország a koronavírus elleni védekezés szempontjából a legsikeresebb és legeredményesebb országok közé tartozik, ami annak köszönhető, hogy gyorsan és hatékonyan tudták meghozni a szükséges intézkedéseket és a magyar emberek is partnerek voltak ebben.

A tanévkezdésről megerősítette: folyamatosan figyelemmel kísérik a fertőzöttségi számokat, de kormány jelenleg arra készül, hogy "rendes, normális tanévet" tudnak kezdeni szeptemberben.

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.