Nemsokára elindul a jelentkezés a negyedik oltásra

Háziorvosi ajánlás kell majd hozzá.

2022. január 14., 18:30

Szerző:

Mint az a csütörtöki Kormányinfón kiderült, február 15-étől a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul, és ha valaki a második oltását követő 6 hónapon belül nem veszi fel a harmadik vakcinát, akkor az ő igazolványa érvénytelen lesz – jelentette ki a közmédiának György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője pénteken.

Kiemelte, egész januárban zajlik az oltási akció, az első ilyen hétvége pedig nagyon sikeres volt; több mint 135 ezer oltást adtak be. Információik szerint 20 ezer körüli volt az első vakcinát felvevők száma. György István szerint az omikron variáns rendkívül gyorsan terjed, ezért az oltatlanokat és a második oltás után lévőket is oltásra biztatja. Ismertette: 101 kórházban és 115 szakrendelőben oltanak, emellett minden háziorvos szervez januárban legalább egy péntek délutáni, szombati oltási napot, írja a 24.hu

Az oltási munkacsoport vezetője beszélt arról is, hogy a kormány foglalkozott a negyedik oltás kérdésével, és a szakemberek egyöntetű véleménye az, hogy a harmadik oltást követő 4-6 hónapon belül javasolt a negyedik felvétele.

Ezt a háziorvosokkal tudják az érintettek megbeszélni, és ha ő ajánlja a negyedik oltást, akkor természetesen ők is javasolják. A háziorvos ajánlása esetén biztosítják a negyedik oltáshoz szükséges vakcinát, és hamarosan a központi időpontfoglalóban is lesz majd lehetőség regisztrálni a negyedik oltásra, tette hozzá az államtitkár.

(Kiemelt képünk illusztráció. Pallag Andrásné asszisztens beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 25-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

15:10

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek – mondta a területfejlesztési miniszter Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.

14:06

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.