Németh Zsolt szerint Európa-barát beszédet mondott Orbán Tusványoson

Nem volt ezzel semmi baj, közölte a Hír TV-ben az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

2022. július 25., 21:59

Szerző:

Semmiféle kivetnivalót nem talált Orbán Viktor tusványosi beszédében Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke. Németh Zsolt a Hír TV-ben elismerte ugyan, „forró volt a hangulat” Orbán szavai alatt, de azt a véleményt nem osztotta, hogy a fajkeveredésről tartott fejtegetése bármiféle határt átlépett volna.

„Ennek az autónak, amelynek a négy kereke leeresztett, mindegyik kerékről elmondta, hogy miért eresztett le és hogyan kéne ezt újrakalibrálni” – mondta el Németh Zsolt a miniszterelnöknek az EU jövőjéről tett megjegyzéseire reagálva.

Szerinte Orbán ilyenkor elhangzó beszédei amúgy mindig „tabudöntögetők” a nyomukban keletkezett felháborodás pedig „borítékolható volt”, mondta a Tusványos szervezéséért is felelős alapítvány, a Pro Minoritate kuratóriumi tagjaként is szolgáló Németh. Németh Zsolt Moszkva-ellenes nézetei és nyugatpártisága a Fideszen belül és azon kívül is ismertek, de szerinte Orbán Viktort beszéde után sem illeti kritika.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)