Szakácsversenyen zsűrizik Németh Szilárd rezsibiztos

Németh Szilárd szigorú felügyelete mellett készülnek az ételek a Magyarország Étele nevű szakácsversenyen, bár a rezsibiztos most nem szállt be magába a főzésbe.

2023. március 18., 14:13

Szerző:

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos felügyeletével vette kezdetét a Magyarország étele 2023 szakácsverseny a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában szombaton, számolt be az MTI. A rezsibiztos a fotókon jól láthatóan felügyeli a verseny ételkészítési folyamatait, sőt kóstolói feladatokat is vállalt.

(Ételeket tálalnak a Magyarország étele 2023 szakácsversenyen a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában 2023. március 18-án. Fotó: MTI/Mónus Márton)

Németh saját Facebookján már korábban elhelyezett egy rejtélyes fotót, ahol a Felcsút tábla mellett pózol, emellett írásban csak annyit közölt, megérkezett a településre.

A Felcsúton, a Bethlen Gábor Alap és a magyar kormány támogatásából megrendezett verseny honlapján Asztalos István főszervező arról így írt:

„Egy hatalmas presztízsű, 100%-ban hazai szakácsverseny életre hívása volt a célunk, melynek során kiváló szakácsok prezentálásában olyan ételek születhetnek majd, melyben a vidék és a hazai termelés is visszaköszön. Emellett természetesen az identitás megőrzése és a hagyományaink átmentése is a céljaink között szerepelt. Így született meg mára a verseny, melynek legnagyobb presztízsét az adja, hogy az adott évben a győztes étel lesz Magyarország étele”.

(Kiemelt kép: Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos (j) résztvevőkkel beszélget a Magyarország étele 2023 szakácsversenyen a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában 2023. március 18-án. Fotó: MTI/Mónus Márton)