Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fideszt

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke feloszlatta a párt csepeli szervezetét. Lapinformációk szerint a politikus erről a tagságot sem tájékoztatta.

2022. december 6., 07:42

Szerző:

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, aki a Fidesz alelnöke és a csepeli választókerület elnöke is, már jó ideje nem áll szóba a XXI. kerület polgármesterével, Borbély Lénárddal, jóllehet korábban közvetlen munkatársak, sőt barátok voltak, Borbély pedig éppen őt váltotta a polgármesteri székben. Az ellenségeskedés nemrég új szintre lépett, Németh ugyanis választókerületi elnöki pozíciójából kezdeményezte a helyi Fidesz-alapszervezet feloszlatását - írja a 24.hu.

Ez viszont azt is jelenti, hogy jelen pillanatban sem a rezsibiztosnak, sem a csepeli polgármesternek nincs most a Fideszben párttagsága.

Ahhoz, hogy ezt visszakapják, újra kérvényezniük kell a felvételüket, ami Borbély Lénárd esetén erősen kétséges, mivel az önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége már nem engedelmeskedik már neki, sőt úgy tűnik, kifejezetten a megbuktatására játszik – írja a lap.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Németh Szilárd Hivatalos Facebook-oldala)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.