Németh Szilárd rúgatta ki az iskolaigazgatókat – állítja Borbély Lénárd

Németh Szilárd hozta meg a politikai ítéletet az iskolaigazgatók eltávolításáról – állítja a csepeli polgármester, aki immár nyílt harcban áll volt pártja mellett volt párttársával, Németh Szilárddal szemben is.

2023. június 30., 18:47

Szerző:

„Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről” – írta Facebook-oldalán Borbély Lénárd. Hozzátette: bár tény, hogy lejárt az igazgatók kinevezése, de az elbocsátásukról szóló ítéletet Németh Szilárd hozta meg – állítja volt harcos- és párttársáról a jövőre függetlenként szerencsét próbáló polgármester.

A 24.hu felidézi az előzményeket, amikor márciusban a Fidesz alelnök Németh  kezdeményezésére feloszlatták, majd újjáalakították a helyi pártszervezetet. Az új tagok közé pedig Borbélyt már nem várták vissza. Utóbbi most közölte a nyilvánossággal, hogy sosem kételkedett a két eltávolított pedagógus szakember elhivatott hozzáértésében. Arra kérte a szülőket, a diákokat, hogy közösen álljanak ki értük.

A portál emlékeztet a Németh-Borbély viszály eredettörténetére, amikor a Németh által kiharcolt KIMBA Birkózóakadémia számára kiszemelt területet Borbély nem adta át párttársának sportkollégiumi megépítésre.

Németh Szilárd természetesen nem maradt adós a válasszal. Pénteki viszontposztjában azt írta, hogy megdöbbent, amikor arról értesült, hogy „Borbély Lénárd és Märtz József, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja egyetértésben lehetetlenítette el a KIMBA-kollégium építését, most pedig a kollégiumunk helyén közpénzen, a csepeli adófizetők közel egymilliárd forintjából Märtz úr Hollandi8 luxusétterme és betonalapú teniszpályák nőttek ki a földből”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Németh Szilárd/Facebook)

 

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.