Németh Balázs lett a budapesti atlétikai vb-t szervező cég vezérigazgatója

Németh Balázs lett a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár pénteken.

2022. szeptember 2., 13:22

Szerző:

Schmidt Ádám a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta, a vb-ig hátralévő kevesebb mint egy évben kormánybiztosként segíti a szervezők munkáját, amiben Németh Balázs is szerepelt.

„Ennek a munkának a komplexitásából adódóan egy irányító testület fogja segíteni a szolgálatomat. Jelentem, a munkát megkezdtük, a mai napon megtartottuk az alakuló ülésünket” – fogalmazott az államtitkár.

„Közép-Európában még nem volt ekkora világverseny, több mint 200 országból érkeznek hozzánk versenyzők és vendégek, reményeink szerint sok százmillióan figyelnek majd ránk” – mondta Németh Balázs.

Németh Balázs, aki korábban az M1 műsorvezetője volt, hozzátette, azért fognak dolgozni kollégáival, hogy arra a kilenc napra majd jövő augusztusban Magyarország egésze és a határon túli magyarság is büszke legyen.

Deutsch Pétert váltja

Korábban megírtuk, hogy Deutsch Péter távozott a vezérigazgatói tisztségéből. A szervezőbizottság közleménye szerint Deutsch Péter azért döntött így, mert a vb-szereplés érdekében elindított Kiemelt Atléta Programra felügyeletére szeretne koncentrálni. „Egy évvel a világbajnokság előtt világossá vált számomra, hogy az előkészítő munka a megfelelő szakmai stábbal kitűnő irányban halad és nekünk, akik hosszú évtizedek óta élünk és dolgozunk a magyar atlétikában és hosszú távra szeretnénk képviselni a sportág érdekeit, a világbajnokságig hátralévő időszakban már elsősorban a magyar válogatott részvételére és a sportág népszerűsítésére kell az erőinket koncentrálni” – idézte a közlemény a volt vezérigazgatót.

(Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.