Ennyi új fertőzöttet találtak 24 óra alatt Magyarországon

27 újabb halottja van a magyarországi koronavírus-járványnak.

2022. április 28., 10:37

Szerző:

Közzétették a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. E szerint az eltelt 24 órában 27 ember hunyt el a vírus szövődményei miatt, ami kettővel kevesebb halálos áldozatot jelent az előző, szerdai adatközléshez képest.

Ezúttal 1736 új fertőzöttet azonosítottak, ami jelentős csökkenésnek tűnik tegnaphoz képest: akkor ugyanis 484-gyel több pozitív esetről számoltak be. Kórházi ellátást jelenleg 1437 páciens igényel a vírus miatt, ami 14-gyel kevesebb beteget jelent. Lélegeztetőgépen 36-an vannak, kettővel kevesebben, mint szerdán.

Ami az oltásokat illeti: az első dózist mostanra 6 406 412 ember kapta meg – az előző napon viszont nagyon kevés embert, mindössze 73-at oltottak be. A második adagot összesen 6 192 470-en kérték (tegnap 96-an), a harmadikat pedig 3 862 707-en (az előző napi adatokhoz képest +261 harmadik oltott).

(Kiemelt kép: Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 16-án. Fotó: Komka Péter / MTI)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.