Nem rendeltek el tanítási szünetet az iskolában, amely előtt meghalt egy harmadikos fiú

Jobbnak látták, ha a gyerekek együtt vannak a tanárokkal és a pszichológussal az első két órában, azután pedig próbálják folytatni a tanítást az órarendek szerint.

2023. október 10., 13:40

Szerző:

Amint arról a 168 is beszámolt, meghalt egy gyermek Pesterzsébeten, miután kedd reggel egy teherautó villanyoszlopnak ütközött, amely a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt. A Telex információi szerint a XX. kerületi Gyulai István Általános Iskola nem rendelt el tanítási szünetet a tragédia következtében, azonban ha a szülők valamelyike ragaszkodik ahhoz, hogy hazavigye a gyereket, akkor természetesen elengedik az iskolából nemcsak kedden, hanem szerdán is, igazolást sem fognak kérni ehhez.

Az iskola igazgatója, Lernyei Ákos azt mondta a portálnak, jobbnak látták, ha a gyerekek a tanárokkal és a pszichológussal maradnak. A történtekről nem kívánt egyelőre semmit sem mondani, de közölte, hogy a rendőrök még délelőtt is helyszíneltek.

A teherautó az újrahasznosítással foglalkozó Hamburger Recycling Hungary vállalathoz tartozik, és az iskolával állt kapcsolatban. Az iskolában éppen a napokban, 2023. október 06-án, 09-én és 10-én van papírgyűjtés.

(Kiemelt képünkön rendőrök egy pesterzsébeti iskolánál, ahol egy teherautó kőkerítésnek ütközött, ami rádőlt egy 9 éves gyermekre és édesanyjára 2023. október 10-én. A fiú a helyszínen életét vesztette, édesanyja lábsérülést szenvedett, őt a traumatológiai centrumba vitték. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.