„Nem ötven, hanem nyolcvan méter a lombkoronasétány” – perrel fenyegeti az Átlátszót a polgármester

Perrel fenyegeti a tarra vágott erdő helyére épülő lombkoronasétányt uniós támogatásból építő polgármester az abszurd létesítményről beszámoló oknyomozó portált. 

2023. április 4., 15:29

Szerző:

„Megkereséseinket ignorálta, de cikkünk megjelenése után jogi képviselője útján helyreigazítási kérelmet küldött Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester az Átlátszónak. Ebben azt írja, hogy egy forintot sem kapott még meg a 60 millió forintos uniós támogatásból, emellett nem kapott félmilliárd forintot vagy ahhoz közelítő összeget erdőtelepítési támogatásként 2022-ben, és hogy a lombkorona sétány nem 50, hanem 80 méter hosszú. Mivel az Átlátszó a kifogásolt adatokat állami nyilvántartásokból idézte, a polgármester pedig cikkünk megjelenése előtt nem reagált az ezekkel kapcsolatos megkereséseinkre, a helyreigazítási kérelemnek nem áll módunkban eleget tenni” – írja az Átlátszó.

Amint az oknyomozó portál kifejti: valójában teljesen lényegtelen, hogy kifizették-e már a támogatást, mivel Filemon uniós pénzre pályázott, azt elnyerte, és ezért építette meg a lombkorona sétányt. 

Az Átlátszó emlékeztet rá: a projekt a polgármester saját ingatlanán valósult meg, a 60 milliós támogatást magánemberként nyerte el, a legnagyobb furcsaság mégis az, hogy az építkezés közben tarra vágták az erdőt, így a lombkorona sétány most egy pusztaság közepén ékeskedik.

(Kiemelt képünkön a nyírmártonfalvai lombkoronasétány. Fotó: Átlátszó.)

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.