Nem bűncselekmény, ha Müller Cecília nem válaszol Hadházy Ákosnak

Az országos tisztifőorvos ellen még Szél Bernadett tett feljelentést egy tévedésből Hadházynak is elküdött email után. 

2021. március 3., 09:44

Szerző:

A rendőrség elutasította Szél Bernadett független parlamenti képviselő Müller Cecília országos tiszti főorvos ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentését – írta a Magyar Hang. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Szél korábban azért jelentette fel Müllert, mert a tiszti főorvos véletlenül Hadházy Ákos független képviselőnek is elküldött egy kollégáinak szánt e-mailt, amelyben nem elégedett meg azzal az indoklással, amelyre hivatkozva visszautasította a Nemzeti Népegészségügyi Központ a politikus adatigénylését.

„Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili” - írta akkor a tiszti főorvos.

(Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.