A Nébih kenderteát von ki a forgalomból

A teában lévő THC bizonyos mennyiség felett fáradtságot, csökkent reakcióképességet, váratlan hangulatváltozást idézhet elő.

2021. szeptember 20., 17:25

Szerző:

Magas THC-tartalom (tetrahidrokannabinol) miatt visszahívta és kivonta a forgalomból a „bio HAND TEE Felina/organic HEMP TEA Felina/bio Kender tea Felina” terméket a forgalmazó MH Hungary Kft. – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfői közleményében, írja az MTI.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a 30/03/2022 minőségmegőrzési idejű, DE19-004-040 tételszámú, 40 grammos kiszerelésű azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

A kender (Cannabis sativa L.) növény az emberi szervezet működésére ható, bioaktív vegyületeket, úgynevezett kannabinoidokat tartalmaz. Ilyen kannabinoid például a pszichoaktív hatású tetrahidrokannabinol. A kendert tartalmazó élelmiszerek tartalmazhatnak THC-t nem megfelelő előállítás esetén, ez bizonyos mennyiség felett fáradtságot, csökkent reakcióképességet, váratlan hangulatváltozást idézhet elő. Bizonyos gyógyszerek vagy az alkohol ezeket a hatásokat felerősíthetik – közölték.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Lungcsing (Sárkánykút) típusú teából készült főzet. Fotó: Roman Pilipej / MTI/EPA)