Ne lepődjön meg, ha a neten intézné adóügyeit

Átláthatóbb felületet ígérnek. Meglátjuk. 

2022. január 18., 10:37

Szerző:

Néhány napja debütált a NAV új információs, illetve online ügyintézésre is alkalmas portálja, amely a magánszemélyek és a szakmabeliek számára is új megoldásokat kínál – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a portál egyik legmarkánsabb újdonsága, hogy a teljes tartalomból át lehet navigálni a magánszemélyeknek szóló nézetre, amely leszűkíti az információk és nyomtatványok több tízezres állományát a legtöbbeket érintő körre.

Ha a főoldalról valaki bejelentkezik a myNAV felületre, ott egyéni választás alapján a teljes tartalom szűrve jelenik meg, továbbá itt módosítható az e-mail-cím, a felhasználónév és a jelszó is – jegyezték meg.

Az oldalon a középső sávban találhatók a kiemelt témák gyűjtőrovatai a fotókkal megjelenített csempéken. Ezek az ikonok az adóéven belüli aktualitásoknak adnak helyet; most itt olvashatók a személyi jövedelemadóval, szja-visszatérítéssel, gépjárműadóval kapcsolatos információk.

A NAV Online csempe mögött érhetők el az online rendszerek és az online ügyintézésre alkalmas felületek.

Az főoldalon kaptak helyet még továbbá egyebek mellett a hírfolyam hírei, az új nyomtatványok, a gyakori kérdések, az álláspályázatok, a NAV-kiadványok, de az üzemanyagárakat, az adónaptárt, a jegybanki alapkamatot és a hírlevelet is el lehet itt érni.

A fejlesztést olyan kutatás előzte meg, amelyből kiderült, mit várnak el egy ilyen portáltól a magánszemélyek, a cégek képviselői, illetve a könyvelői és adótanácsadói szakemberek - jelezte közleményében az adóhivatal.

(A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás cégtáblája a VIII. kerületi Delej utca 20-ban.
MTVA/Bizományosi: Róka László)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.