Navracsics szerint szimbolikus lépés a főispánok visszahozatala

Az EU-ügyi miniszter a Klubrádióban beszélt többek között az eurózónához való csatlakozásról, valamint a főispánok és a vármegyék lehetséges visszatéréséről is.

2022. június 26., 11:17

Szerző:

Navracsics Tibor elmondása szerint még nem látta azt a törvényjavaslatot, amiben a kormánymegbízottakat újból főispánnak hívnák, ugyanis az ő tárgyalásain ez még nem került szóba, valamint ez a költségvetést megalapozó törvényjavaslatban szerepel.

A Klubrádió adásában véleményként azt mondta, hogy egyenlőre nem látja ennek a jelentőségét, ez egy szimbolikus cselekedet.

A műsorvezető megkérdezte Navracsicsot, hogy Budapest tényleg kaphat-e közvetlenül uniós pénzeket, amely szerinte tényleg lehetséges. Felidézte, hogy a helyreállítási alapról lassan egy éve folynak a tárgyalások, és techinkai szinten már közelednek a megoldáshoz.

Szóba került az eurózónához való csatlakozás is, amelyről kijelentette, hogy nincs az euró ellen, de jelenleg semmi sem sürget Magyarországot, hogy bevezesse.

(Kiemelt kép: Navracsics Tibor, a programsorozat kormánybiztosa a Veszprém-Balaton EKF 2023 kapcsán elfogadott törvényjavaslatról tartott sajtótájékoztatón Veszprémben 2020. december 17-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)