Döntetlen eredmény miatt újra szavazni kell a fideszes vezetésű budafok-tétényi szavazókerületben

2019. október 30., 17:34

Szerző:

Rendkívül szoros versenyt hozott az önkormányzati választás Budafok-Tétényben, ahol a DK által jelölt Nádor István László mindössze két szavazattal győzött a fideszes Csiszár Zsuzsannával szemben. Újraszámlálást rendeltek el, mivel a körzetben 73 érvénytelen szavazat is volt,

az újraszámlálás során pedig döntetlen alakult ki.

A Fővárosi Ítélőtábla az eredmények fényében elrendelte a választás megismétlését, amit 120 napon belül kell megtartani – írja a 24.hu. Amíg nincs eredménye az új választásnak, addig a Budapest XXII. kerületében eggyel kevesebb képviselővel alakul meg a közgyűlés. Érdekesség, hogy bár a polgármesteri posztot szoros versenyben ismét Karsay Ferenc nyert a Fidesz színeiben a kerületben, azonban a képviselő-testületbe csak öt fideszes képviselő és egy velük szövetséges civil szervezet jutott be, a többséget az ellenzéki összefogás adja.

Csiszár Zsuzsanna neve onnan lehet ismerős, hogy mikor a Mérce egyik tudósítója egy kilakoltatott helyi nyugdíjassal kapcsolatban készített volna anyagot, a fideszes képviselőjelölt megpróbálta kicsavarni a kezéből a telefont.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.