Nagyot hibázott a mesterséges intelligencia az Alapjogokért Központ plakátján

Háromlábú emberek, ferde Parlament és sárban úszó Kossuth-tér rémisztget a központ közösségi média oldalán.

2023. november 16., 16:18

Szerző:

„A szabályozatlan tömeges migráció végzetes fenyegetést jelent zsidó-keresztény kultúránkra, tradíciónkra, életmódunkra” – ez az idézet jelent meg november 8-án az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán. A baljós mondat a központ vezető elemzője, Dornfeld László Demokratában közölt írásából származik, a hatás kedvéért pedig egy képet is mellékeltek a poszthoz.

A Kossuth tér a képen vizes-saras láppá változik, és több ezer homályos arcú migráns vonul át rajta szedett-vedett öltözékben, takarókba burkolózva – szúrta ki a Magyar Hang. A Parlament épülete körül füst gomolyog – a migránsok vélhetően talán felgyújtottak valamit, talán zsidó-keresztény kultúránk utolsó tárgyi emlékeit égetik el – fogalmaz a cikk.

(Fotó: Magyar Hang) 

A plakátot feltehetően mesterséges intelligencia készítette és meglehetősen sok hibát vétett, amit úgy tűnik a központ munkatársainak nem sikerült korrigálni. A Parlament ferde, tornyaira pedig magyar zászló helyett leginkább a chilei vagy texasi trikolórt idéző lobogót látható. A Kossuth tér sem sikerült valósághűre. A Parlament hátterébe düledező tornyok és háztetők kerültek, a migránsáradat néhány tagja pedig inkább hat mutánsnak, mint egészséges embernek, az egyiknek például három lába van.

A Magyar Hang levélben érdeklődött a hivatalosan civil központnál, hogy nem érzik-e problémásnak a képet. Választ nem kaptak, ám a kérdéses Facebook-posztban szereplő illusztrációt érdeklődésük után módosították, így a Parlament épületén azóta már a magyar zászló lobog és a kérdéses emberalak is kétlábú lett.

Az Alapjogokért Központ szakemberei a közmédiában és a kormányhoz közelálló médiumokban is a kormánypárti álláspontot képviselik. A központ mögött a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. áll, mely tavaly több mint 7,6 milliárd forintos eszközállománnyal rendelkezett a céges adatbázisok szerint.

(Kiemelt kép forrása: Pexels)