Nagy meglepetés vár Orbánra, három és félszer annyian jelentkeztek Soros zsoldosának, mint ő eddig hitte

2018. április 15., 22:19

Szerző:

Három és fél nap alatt már csaknem hétezren írták alá azt a petíciót, amelyben ki-ki azt követelik, hogy a Figyelő vegye fel őket a Soros György állítólagos zsoldosairól készített listára.

Fotó: Ágoston Zoltán

7Orbán Viktor miniszterelnök még az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban dobta be a köztudatba, hogy Soros Györgynek körülbelül kétezer zsoldosa dolgozik Magyarországon az Orbán-kormány érdekei ellen, a kabinetje viszont név szerint nyilvántartja őket. Bár az információ az alapja egy összevágott hangfelvétel, amelyen az amerikai magyar milliárdos pénzügyi alapjának a korábbi vezetője azt mondja, hogy a Soros-féle alapítványoknak világszerte kétezer munkatársuk lehet, ez az Orbán-kormányhoz közeli sajtót nem zavarja túlságosan, következetesen hazudva kétezer magyarországi zsoldosról számolnak be. Így tett a Schmidt Mária tulajdonába tartozó Figyelő is, amely az eheti számában közölt egy hevenyészett listát magyarországi civil szervezetek munkatársairól és egyetemi oktatókról. Ezen a listán halottak is szerepelnek,

a kommunizmus legsötétebb óráit idéző húzásért a Figyelőt elítélte az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, az ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszéke és a Professzorok Batthyány Köre is, 

kaján felháborodásában pedig Koren Miklós közgazdász útnak indított egy petíciót, amelyet azok írhatnak alá, akik szeretnének szerepelni a névsorban. Ezt a petíciót vasárnap este negyed tizenegyig 6921-en szignálták. 

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.