Náci dallal köszöntötték a német vendégeket a jászberényi városházán

Jászberény német testvérsvárosának, Vechta polgármesterét és a kíséretében lévő német delegációját köszöntötték, csak egy hiba folytán a német himnusz helyett a nácik által preferált verziót kezdték el lejátszani.

2022. október 19., 20:22

Szerző:

Meglátogatta Jászberényt német testvérvárosának delegációja, amelynek részeként Budai Lóránt polgármester átadta Andreas Michalowskinak, a Vechtai Önkéntes Tűzoltóság vezetőjének a város tiszteletbeli polgára címet. Az átadó előtt viszont egy zenés kísérettel várták a delegációt, csak a német himnuszt az első versszaktól kezdték el lejátszani („Deutschland, Deutschland über alles”), ami a nácik által kedvelt verzió, hivatalosan viszont a harmadik versszaktól („Einigkeit und Recht und Freiheit”) kellett volna.

„A náci dalnak a német delegáció egyik tagja vetett végett azzal, hogy határozott kézmozdulattal jelezte, fejezzék be a lejátszást” – számolt be a történtekről Gedei József DK-s politikus.

Budai az eset után bocsánatot kért a német vendégektől, ami véletlen volt. Hozzátette: az malőr ellenére az este folyamán már minden rendben ment. A szoljon.hu-nak elmondta, hogy „megtalálták a felelőst, az esetet nem hagyták következmények nélkül.”

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

 

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti