Figyelem: fontos kedvezmény az MVM-nél

Érdemi kedvezményekről és fontos változásokról ír fogyasztóinak az MVM a napokban küldött, új számlázási rendszer bevezetéséről tájékoztató levelében.

2024. augusztus 8., 12:45

Szerző:

Az MVM tájékoztatása szerint többek között módosul a csekkbefizetés értékhatára, és évente több alkalommal kérhető a számlázási mód módosítása is. Mint ismert: e hónap elejétől megváltozott a gáz kedvezményes rendszere, miszerint eltűnik a korábbi, időjáráskövető rendszer, és minden napra fixen rögzített mennyiség jár.

Az új számlázási rendszer bevezetése mellett van egy másik fontos változás is: módosul a csekkbefizetés értékhatára – adta hírül az Infostart. Az MVM értesítése szerint csekkes fizetéskor 249-ről 499 forintra módosul az az összeg, amely esetében még nem kell befizetést teljesíteni. A lap szerint

a módosítás várhatóan könnyebbséget jelent majd kisebb összegű számlákkal rendelkező fogyasztók számára.

Az MVM felhívja a figyelmet arra is, hogy éves elszámolási időszakon belül négy alkalommal kérhető a számlázási mód – egyenletes részszámlázás, hőmérsékletfüggő részszámlázás, diktálás – módosítása, amelynek köszönhetően a fogyasztók rugalmasabban igazíthatják a számlázási rendszerüket az aktuális igényeikhez és fogyasztási szokásaikhoz.

Erről tudnia kell, ha az E.ON-nál volt, de már az MVM Next ügyfele

Késedelmi kamat nélkül megvárhatják az MVM Next E.ON-tól átvett ügyfelei a rezsijük július 19-e utáni csoportos beszedését.

Az MVM Next nem számol fel késedelmi kamatot, ha az E.ON-tól átvett ügyfelek megvárják a július 19-e utáni csoportos beszedést – hívta fel a figyelmet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában. A vállalat a közleményében emlékeztetett:

június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így július 1-jétől Magyarországon az MVM Next nyújtja az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást. Egyes ügyfelek esetében az informatikai átállás miatt az E.ON Áramszolgáltató már nem tudta a júniusban kiállított villanyszámla ellenértékének kiegyenlítését csoportos beszedési megbízás útján kezdeményezni.

Az MVM Next az informatikai átállást követően, várhatóan július 19-e után jogosult számlavezető pénzintézeténél a fizetési kérelem benyújtására, így az érintett számlák ellenértékének beszedésére. Eddig az időpontig a számlák egyedi utalással is kiegyenlíthetők, az áramszámlán feltüntetett bankszámlaszámra.

Az MVM Next nem számol fel késedelmi kamatot abban az esetben sem, ha az ügyfél megvárja a későbbi időpontot, a július 19-e után teljesülő csoportos beszedést – közölték. A társaság végül arra kérte az ügyfeleket, hogy a júniusi, valamint a hamarosan érkező júliusi villanyszámlájuk esetében gondoskodjanak megfelelő fedezetről.

(Fotó: az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Ügyfélszolgálat Észak-pesti Ügyfélszolgálati Iroda és MVM informatika épülete a főváros XIII. kerületében, a Béke téren.)

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.