Azonnali hatállyal leváltották a paksi atomerőmű vezérigazgatóját

Azonnali hatállyal leváltották Pekárik Gézát, az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját. Helyére a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal eddigi elnöke kerül. 

2023. január 13., 14:06

Szerző:

Azonnali hatállyal leváltották Pekárik Gézát, az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját. Az új vezérigazgató Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal eddigi elnöke lesz – értesült több forrásból a Telex.

Ezáltal az energiahivatalnak is új vezetője lesz, erre a legesélyesebb az MVM általános és jogi vezérigazgató-helyettese, Juhász Edit lehet.

(Kiemelt kép: Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart Palkovics László technológiai és ipari miniszterrel (j) folytatott egyeztetés után a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjában 2022. június 24-én. Fotó: MTI/Kiss Dániel)

2024. május 5., 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. május 5., 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.