Az MSZP ingyenes tesztelést javasol, még karácsony előtt

Az MSZP több ezer koronavírus-tesztelő pont felállítását kezdeményezi, ahol a lakosság ingyenesen és önkéntesen vizsgáltathatja meg magát karácsony előtt - mondta az MSZP társelnökevasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

2020. december 13., 12:14

Szerző:

Kunhalmi Ágnes kifejtette, az országos tesztelés elindítása a vírus terjedésének lassítását szolgálná, ami egyszerre növelné a családok biztonságát és az egészségügyi rendszer "talpon tartását".

Hangsúlyozta, karácsonykor óhatatlanul megszaporodnak az emberek közötti találkozások, ezért hasznos lenne az országos tesztelés, amelyen a Pulzus kutató felmérése alapján a teljes lakosság 53 százaléka részt venne.

Az MSZP társelnöke megjegyezte, Csehország és Szlovákia példája is mutatja, hogy nem lehetetlen küldetés a tesztelés lebonyolítása, ahol pedig megcsinálják, ott nagy mértékben csökkenhet a fertőzöttségi ráta.

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.