Az MSZP eladta Villányi úti székházát

Az MSZP túladott a Villányi úti székházán, a tervek szerint az épület a jövőben egy diákszállónak és irodának ad majd otthont.

2024. július 12., 13:04

Szerző:

„144 férőhelyes, 72 szobás diákszállót és irodákat alakít ki a Recorde Alapkezelő Zrt. által kezelt RFR Ingatlanalap az MSZP korábbi, Villányi úti székházában, melyet a párthoz köthető Szociális Demokráciáért Alapítványtól vettek meg” – írja az RTL. A 6828 négyzetméteres telken fekvő ingatlant még májusban vette meg a Recorde, a vételár azonban nem ismert, mert sem az MSZP, sem a cég nem akart róla tájékoztatást adni a lapnak. Annyi bizonyos, hogy a földhivatali papírok alapján az ingatlant a vásárlás előtt jelentős jelzálog terhelte,

mert 2020-ban 400 millió, 2022-ben 250 millió, egy évvel később pedig 200 millió forintot jegyeztettek be rá.

Kutas Gábor, a Recorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója a portálnak elmondta, szakmai befektetőként vásárolták meg az épületet, a projekt vezetője pedig a Forestay Group, amely egy másik diákszállást (Dean’s Home Budapest) jegyez. Az átalakítást várhatóan szeptember végére fejezik be, az már jelenleg is zajlik.

Tóth Bertalan kuratóriumi elnöktől az RTL úgy értesült, hogy az ingatlant egy több hónapig tartó, meghívásos versenyeztetési eljárás során adták el. Összesen hatan adtak írásos ajánlatot az első fordulóban, végül a két legmagasabb összegről ajánlatot tevővel folytattak tárgyalásokat,míg végül a „minden szempontot mérlegelve a legmagasabb összegű és legelőnyösebb feltételeket ajánló pályázót” választották ki. A Villányi úti székházban volt az MSZP elnökségének székhelye, itt tartották a választmányi üléseket is. Az épület nagyobb részét az Edutus Egyetem és az Adventum Iskola használta bérlőként.

Nem először ad túl székházán az MSZP

Mint arról korábban beszámoltunk az MSZP-nek nem ez az első olyan székháza, melyet valamilyen okból kifolyólag elad. Több cikkben is foglalkoztunk például a párt zuglói székházának eladása körüli botránnyal, aminek kapcsán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult tavaly előtt nyomozás. A feljelentés szerint a Thököly úton álló mintegy kilencszáz négyzetméteres, négyszintes ingatlant 128 millió forintért adta el az MSZP József Attila Alapítványa Tóth Csaba cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek. A feljelentést korábban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette, miután

Tóth Csaba cége az MSZP egyik alapítványától megvette az irodaházat, amelyen átminősítése után társasházzá, lakásonként eladott.

Ám hiába merült fel Tóth Csaba neve az ingatlanbotrány kapcsán, Hadházy Ákos érdeklődésére Polt Péter legfőbbügyész nem nevezte meg a rendőrségi ügy érintettjeit, ám azt megjegyezte, hogy az „eljárásnak volt vagy jelenlegi politikus nem résztvevője”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Magyar Szocialista Párt hivatalos Facebook oldala)