Polt Péter válaszolt: van gyanúsított a zuglói MSZP-székház ügyében

Hadházy Ákos független képviselő a zuglói MSZP-székházat érintő nyomozásról érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél. 

2024. május 24., 13:03

Szerző:

Polt Péter nem nevezte meg az érintetteket, de megjegyezte, hogy az „eljárásnak volt vagy jelenlegi politikus nem résztvevője”– írja a 24.hu. A zuglói MSZP-székházat érintő nyomozásról érdeklődött Hadházy Ákos független képviselő. A legfőbb ügyész válaszában azt írja, hogy a kérdéssel érintett ügyben a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt folytat nyomozást, amelyben eddig egy személyt gyanúsítottként, három személy tanúként hallgattak ki. Az ügyben kényszerintézkedés alkalmazására nem került sor. 

Polt Péter: a zuglói MSZP-székházat érintő nyomozás befejezésének várható időpontja még nem meghatározható

Ahogy arról beszámoltunk, az ingatlanbotránnyal összefüggésben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tavaly előtt indult nyomozás. A feljelentés szerint a Thököly úton álló mintegy kilencszáz négyzetméteres, négyszintes ingatlant 128 millió forintért adta el az MSZP József Attila Alapítványa Tóth Csaba cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek.  A feljelentést korábban Hadházy tette, miután Tóth Csaba cége az MSZP egyik alapítványától megvette az irodaházat, amelyen átminősítése után társasházzá, lakásonként eladott.

Az irodaként nyilvántartott, de kilenc, lakásként használható részre bontott ingatlanért 2019 elején fizetett 143 ezer forintos négyzetméterár rendkívül jó befektetésnek tűnt a Zuglóban 2015 után meredek emelkedésnek indult ingatlanárak mellett. Tóth cége a vásárlás után ráadásul átminősíttette lakássá és felújította az ingatlanrészeket, majd lakásonként értékesíteni kezdte azokat.

(Kiemelt képünk forrása: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Tegnap 16:01

A mediterrán térségtől Közép-Európán át Finnországig anticiklon alakítja az időjárást, így alapvetően napos, száraz idő a jellemző.

Tegnap 08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.