Most már tényleg biztonságban vagyunk: megalakult a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje

2018. október 11., 19:19

Szerző:

Megalakult a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje – jelentette be a csütörtöki budapesti alakuló ülés után Németh Szilárd, a testület elnöke, a kormánypárt alelnöke, hangsúlyozva: „a veszély nem múlt el". 

A politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.

Kiemelte: megállapították, hogy Európa egyik legnagyobb kihívása a népességfogyás, amit Magyarországgal ellentétben „a Brüsszelben még többségben lévők bevándorláspártiak" javaslata szerint a bevándorlók komoly pénzösszeggel való támogatásával orvosolnának. 

Németh Szilárd elmondta: a kabinet egyik első intézkedéseként az ügyészséghez fordulnak, kérve a „Soros által kitartott bevándorláspárti szervezet", a Migration Aid párttá alakulásának vizsgálatát.

A testület vezetője úgy értékelt: mindenki érzékeli, hogy az illegális migrációval kapcsolatban eddig meghozott jogszabályok, intézkedések, köztük a határőrizeti intézkedések hatásosak voltak. Emlékeztetett: 2015-ben volt olyan időszak, amikor több mint 11 ezer illegális migráns lépte át naponta a magyar határt. Ez mostanra teljes mértékben felszámolódott – szögezte le, hozzátéve: akik „valamilyen csellel" mégis bejutnak az országba, azokat a határvadászok visszakísérik a tranzitzónába.

Németh Szilárd ezzel együtt hangsúlyozta: a veszély viszont továbbra is fennáll, és az egyik veszélyforrást „a Soros György által finanszírozott bevándorláspárti szervezetek" jelentik.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.