Mosonmagyaróváron az út közepére telepítették a villanyoszlopokat

A frissen leaszfaltozott út kellős közepén állnak a villanyoszlopok Mosonmagyaróvár egyik utcájában. Az ott lakókat ez nem zavarja.

 

2023. szeptember 27., 20:44

Szerző:

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy ez a fura helyzet már akkor is így állt, amikor földút volt az aszfaltozott helyén. Így legalább a portól, sártól megszabadultak – vélik a helyiek. 

Az önkormányzat költségtakarékosságra hivatkozik, mivel álláspontjuk szerint túl sokba került volna az út szélére telepíteni a villanyoszlopokat.

„Személyesen én is meg az utcában is mindenki örül neki. Mert a port nehéz volt már kibírni, én például azért hagytam meg az élő sövényeket, hogy a portól védjem a ház elejét. Már nagyon rég óta várományos volt már ez az egész” – mondta az RTL Híradónak Jójár Ferenc helyi lakos.

Nemrég egy fotó jelent meg a közösségi médiában arról, hogy a felújítás közben a villanyoszlopokat az út közepén hagyták. A lakókat azonban ez nem zavarja – írja a portál.

A praktikus és kényelmi szempontok azonban nem teszik semmissé, hogy az oszlopok balesetveszélyesek is lehetnek.

(Kiemelt kép: az út közepén hagyott villanypóznák Mosonmagyaróváron. Forrás:  RTL Híradó képernyőkép)

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

08:47

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.