A Momentum válságtanácsot hívna össze a forintgyengülés miatt

Ilyen válságos időkben a kormánynak a teljes parlamentet be kell vonnia a megoldás megtalálásába – fogalmazott közleményében a Momentum Mozgalom elnöke.

2022. július 9., 14:29

Szerző:

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, szerint az egyre súlyosabb forintválság kezelésére az ellenzéki és kormánypárti politikai vezetőket, az illetékes pénzügyi szervezetek vezetőit és szakembereket tömörítő kerekasztalra van szükség.

„Ez a válság jóval túlmutat a pártpolitikán, és a megoldást sem politikusok zárt ajtók mögötti egyeztetése fogja elhozni. Most a releváns pénzügyi szervezetek és szakértők bevonásával kialakított közös stratégiára van szükség.” - emelte ki a Momentum elnöke a Gyöngyösi Márton által kezdeményezett pártközi egyeztetésre reagálva.

Gelencsér szerint az egyeztetésekre meg kell hívni az MNB elnökét, a kormányfőt, a gazdasági minisztert, az EU-s tárgyalásokkal megbízott minisztere, a többi ellenzéki párt frakcióvezetőjét és a költségvetési tanács elnökét.

„A kerekasztalon a Momentum kész felajánlani a kormánynak a saját javaslatait, mind tágabban a forintválság enyhítésére, mind konkrétan az uniós pénzek hazahozatalára.” - tette hozzá a Momentum politikusa arra utalva, hogy a Momentum parlamenti frakciója az elmúlt hetekben több olyan módosító javaslatot is benyújtott, amely az EU-s pénzek hazahozatalát könnyítené meg.

Történelmi válság előtt áll Magyarország, a Momentum szerint pedig közösen kell azon dolgoznunk, hogy az ország ebből győztesen kerüljön ki. – zárta közleményét az ellenzéki párt elnöke.

(Kiemelt kép: Gelencsér Ferenc korábbi I. kerületi alpolgármester, a Momentum elnöke. Fotó: Gelencsér Ferenc hivatalos Facebook-oldala.)

Úgy tűnik, megelégelték a Csepel drukkerei a csapatuk körüli hercehurcát, ezért amíg nem rendeződik a helyzet, szervezett formában nem vesznek részt a férfi futballcsapat mérkőzésein, így szervezett szurkolás sem lesz.