Miskolcon megszűnik az elektromos autók ingyenes parkolása

Viszont regisztrációval lehet igényelni. 

2022. július 13., 06:51

Szerző:

Augusztus elsejétől Miskolcon csak a tisztán elektromos autók parkolhatnak, regisztrációt követően, ingyenesen – írja a Villanyautósok oldal.

A parkolási díjak emelkednek is augusztustól a városban, a zöld zónában a jelenlegi 400 Ft/óra díj 440 forintra, a sárga zónában 220 forintról 260 forintra nő. A kék zónát átsorolják a sárgába, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az eddig 150 Ft/óra díj 260 forintra növekszik.

(Kiemelt képünk: Egy Tesla-alkalmazott dolgozik egy rendszámtáblakereten a Tesla bemutatóterme előtt a kaliforniai Burbankben, 2020. március 24-én. A Tesla elektromos autókat gyártó luxuscég végül bezárta kaliforniai, Fremontban található üzemét, amivel engedményt tett a cég egyeduralkodó vezetője, Elon Musk, miután elhúzódó patthelyzetbe került az állami hatóságokkal a vírus terjedése miatt. Fotó: Robyn Beck / AFP)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.