Miskolcon megszűnik az elektromos autók ingyenes parkolása

Viszont regisztrációval lehet igényelni. 

2022. július 13., 06:51

Szerző:

Augusztus elsejétől Miskolcon csak a tisztán elektromos autók parkolhatnak, regisztrációt követően, ingyenesen – írja a Villanyautósok oldal.

A parkolási díjak emelkednek is augusztustól a városban, a zöld zónában a jelenlegi 400 Ft/óra díj 440 forintra, a sárga zónában 220 forintról 260 forintra nő. A kék zónát átsorolják a sárgába, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az eddig 150 Ft/óra díj 260 forintra növekszik.

(Kiemelt képünk: Egy Tesla-alkalmazott dolgozik egy rendszámtáblakereten a Tesla bemutatóterme előtt a kaliforniai Burbankben, 2020. március 24-én. A Tesla elektromos autókat gyártó luxuscég végül bezárta kaliforniai, Fremontban található üzemét, amivel engedményt tett a cég egyeduralkodó vezetője, Elon Musk, miután elhúzódó patthelyzetbe került az állami hatóságokkal a vírus terjedése miatt. Fotó: Robyn Beck / AFP)

 

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.