Mészáros Lőrincet nem, Czeglédyt simán lehet strómanozni az MTI-ben

2017. október 16., 12:07

Szerző:

Nem közölte az MTI A miniszterelnök strómanja tovább terjeszkedik az élelmiszeriparban is című közleményt, amelyben az LMP Mészáros Lőrinc cégének uniós támogatásairól számolt volna be vasárnap – írja a 24.hu.

Ebben azt olvasható, hogy az elmúlt évek támogatási adataiból világosan látszik, a Fidesz-kormány a magyar élelmiszeripart és a mezőgazdaságot is saját érdekköreire bízza. Mészáros agrárcége, a Búzakalász 66 Kft. újabb 331,5 millió forint uniós támogatást nyert, hogy az alcsútdobozi sertéstelepéhez – amelynek avatásán maga Orbán Viktor mondott beszédet – húsfeldolgozót építhessen.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MTI szerint a közlemény tartalma a vonatkozó szabályzatba ütközik, ezért nem áll módjukban közölni. A szabályzat 14/3-as pontja kimondja, hogy a közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével. A portál ugyanakkor felhívja a figyelmet: az MTI távolról sem volt ennyire finnyás, amikor a Fidesz pénteken az előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s Czeglédy Csaba ügyével kapcsolatban küldött be egy roppant hasonló közlemény, jelesül: Czeglédy nem más, mint Gyurcsány Ferenc és a baloldal strómanja, akinek az volt a dolga, hogy pénzt gyűjtsön a baloldal kampányára.

Ez a közlemény valami oknál fogva simán megjelenhetett.