Mészáros Lőrinc vidéki lapjaiban megjelent, hogy a finn oktatási rendszer tömeggyilkosokat nevel

2017. december 2., 07:22

Szerző:

A 444 szúrta ki, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozó, a Népszabadság tavalyi bezárásáról hírhedt Mediaworks vidéki lapjai ma egy az egyben közölték ugyanazt az írást. Mégpedig egy olyan publicisztikát, ami végre bemutatja, hogy mennyire korhadt a finn oktatási rendszer.

Mészáros Lőrinc
Fotó: Kovalovszky Dániel

A szerző, Szakács Árpád azzal indít, hogy magyar nyelven a világhálón a finn oktatási rendszerről csak és kizárólag elismerő véleményeket lehet fellelni. Kritika nincs, mindenhol csak azt látjuk, hogy a finn gyerekek a legboldogabbak, a diákok remekül teljesítenek, és még a tanárok is boldogok.

De itt jön a csavar, mert ha németül vagy angolul ütjük be ugyanazt, vagyis hogy a „finn oktatási rendszer kritikája”, akkor kritikai elemzések, tanulmányok egész sorát találjuk arról, hogy a „finn iskolai csoda” hatása nem egészen pozitív.

Merthogy:

  • Az iskolák jó eredményeket érnek el a középszerűek között, de a tehetségeket visszahúzzák.
  • A fiatalok között kimagasló a gyilkossági ráta.
  • Jelentős köztük az öngyilkossági arány.
  • Szintén jellemző az alkoholizmus.
  • „Viszont a finn gyerekek állítólag nagyon boldogok, ebbéli örömük kifejezésére templomokat, katedrálisokat gyújtanak fel, néha véres utcai zavargásokat provokálnak és egyes iskolákban a szülői fegyverrel tömeggyilkosságokat rendeznek osztálytársaik körében.”

Így. Felmerül a kérdés, hogy vajon már a magyar internetet is megvette-e Soros György, és szándékosan eltüntette a finn modellt bírálni merészelő magyar nyelvű kritikákat. Mert ha igazak a feltételezések, miszerint csak eddig kétszázezer milliárd dollárt keresett Magyarország kiárusításán, akkor erre is futhatja. Ezt most azért írjuk le, hátha visszahallhatjuk ezt is egy felháborodott betelefonálótól a Karc FM műsorában, a műsorvezető hüledezése közben.

Ami a finn oktatási rendszert illeti, a valóságról ebben a cikkünkben írtunk

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.