Mészáros Lőrinc pert indított Fekete-Győr András ellen, de a tárgyaláson nem jelent meg

Kérvényezte a zárt ajtós tárgyalást, de ezt a bíróság elutasította.

2021. október 27., 20:50

Szerző:

Mészáros Lőrinc nem jelent meg, személyesen nem állt ki magáért és vagyonáért abban a perben, amit saját maga indított Fekete-Győr Andrással ellen – derül ki Fekete-Győr András Facebook-posztjából. 

Mészáros Lőrinc egy kérelmet nyújtott be a bíróságra annak érdekében, hogy zárt ajtós tárgyalásra kerüljön sor, viszont a bíróság ezt a kérést elutasította.

Mészáros Lőrinc ügyvédje azt mondta: ügyfele valójában nem közszereplő, maximum gazdasági közszereplő, ezért nem köteles tűrni azokat a kijelentéseket, amelyeket Fekete- Győr András tett. 

A Forbes szerint Mészáros Lőrinc 2020-ra Magyarország leggazdagabb embere lett. 2014-ben vagyonát 0,7 milliárd forintra becsülték, ez 2021-re 455 milliárdra emelkedett, azaz hét év alatt hatvanötezer százalékkal nőtt. Tény továbbá, hogy csak 2016 és 2020 között, azaz négy év alatt közel 1200 milliárd forint közpénzt nyert el közbeszerzéseken, illetve EU-s pályázatokon. Mészáros történelmi léptékű meggazdagodása a népi folklór része, magánéletéről a gazdasági lapok mellett a bulvárlapok is rendszeresen beszámolnak. Vagyis

álláspontunk szerint Mészáros Lőrinc közszereplő, aki egészen addig, amíg emberi méltóságában nem sértik, mindent köteles tűrni.

Így azt is, ha »bűnözőnek« nevezzük, akinek a vádlottak padján lesz a helye – áll Fekete-Győr András posztjában. 

Ítélethirdetés november 24-én lesz.

 

(Kiemelt képünk: Fekete-Győr András hivatalos Facebook oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.