Mészáros Lőrinc nem sajnálja a pénzt: most milliárdos magángépet vett magának

Mészáros Lőrinc vélhetően az utazás szerelmese, amihez igyekszik a legnagyobb kényelmet garantálni magának és a vele utazóknak. Éppen ezért vásárolhatott egy 9,6 milliárd forintos magánrepülőgépet.

2024. szeptember 10., 12:28

Szerző:

A Mészáros Lőrinchez köthető Rose d’Or nevű luxusjacht és a milliárdos családja által használt helikopter útvonalainak elemzése alapján az Átlátszó arra a következtetésre jutott, hogy a magyar milliárdosnak új magánrepülője van. A lap ezt azzal támasztotta alá, hogy a nyilvánosan elérhető repülési adatok szerint a gép július 10-én érkezett meg Budapestre, két nappal később viszont Mallorca szigetére, Palma di Mallorcába repült. A Rose d’Or luxusjacht is pont ekkor horgonyzott le a város kikötőjében. Augusztus végén pedig a horvátországi Zadarból is ez a gép hozhatta haza Mészáros Lőrincet.

Az Átlátszónak azt a pillanatot is sikerült elkapnia, amint Mészáros Lőrinc a leszállás után Ferihegyen beszáll a rendszeresen használt helikopterbe. Ezt itt lehet megtekinteni.

A lap cikkében kitér rá, hogy az osztrák OE-HOZ lajstromjelű Bombardier Challenger 3500 típusú magángép ára újonnan 27 millió dollár, átszámítva 9,6 milliárd forint, amire rájön még az éves fenntartási költség, ami 3 millió dollárnál (átszámítva 1 milliárd forint) is több lehet. A gép fedélzetén 10 fő fér el, a gép utazósebessége pedig 980 km/óra, míg a hatótávolsága 6200 kilométer.

Valaki Mészáros Lőrinc vagyonát is jelentősen megfejeli

A 168.hu-n legutóbb Mészáros Lőrincről akkor emlékeztünk meg, amikor kiderült: egy teljesen ismeretlen cégben a tavalyi beszámolója szerint 2023 végén több mint 6500 milliárd forintnyi vagyon volt. A céget tavaly november végén alapították, és egy zuglói ikerház egyik felébe van bejegyezve az M3-as bevezetője mellett. Bevételei, kiadásai, sőt a jelek szerint alkalmazottai sincsenek.

A vállalatban a cégbírósághoz leadott iratok szerint az egyedüli tulajdonos tavaly december 19-én egy 4532 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre, a „négybillió-ötszázharminckétmilliárd-tizenötmillió” forintos összeg a vállalat alapító okiratában betűvel kiírva is szerepel, tehát nem nyomdahibáról van szó.

A pénzt a cég egyetlen tulajdonosa ráadásul elvileg be is fizette: ügyvéd által ellenjegyzett dokumentum van róla, hogy a részvényes „a pénzbeli vagyoni hozzájárulást annak a társaság részére történő rendelkezésre bocsájtásával teljes mértékben teljesítette”.

Mindebből pedig arra lehet következtetni, hogy nem éppen Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere.

(Kiemelt képünkön Mészáros Lőrinc. Forrás: Puskás Akadémia)

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.