A Mészáros-jacht megjárta Monte Carlót is

A Monaco területén található nemrég Monte Carlóban kötött ki Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Rose d'Or, vagyis Arany Rózsa nevű luxusjachtja – értesítette a közvéleményt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook-oldalán. A hajó azóta már az Antibes-nél jár.

2023. augusztus 15., 18:40

Szerző:

Mint azt Hadházy jacht korábbi, Monte Carlóba érkezéséről írja: „egy honfitársunk a gázos házaspárt is lefotózta, amint olaszos (szicíliai jellegű?) család élén besétáltak a kaszinóparadicsomba”.

A Rose d'Or nevű hajó 63 méter hosszú, a házaspár Nápolyban szállt fel rá, és Capri felé indultak el. A fotókból sokaknak az maradt meg, hogy Várkonyi Andrea egy Hell jegeskávét kortyolgatott.

A hajó az élő, online radartérkép szerint azóta tovább indult, most épp a franciaországi Antibes városának partjainál jár.

 Az új hajó 12 vendég fogadására alkalmas, a legénység a kapitánnyal együtt 13 fős is lehet. Hatótávolsága 5000 tengeri mérföld, ehhez tele kell tölteni 130 ezer literes dízeltartályát. Két medence van a fedélzeten, és a Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár lehetett. 360 forintos dollárral számolva ez 27 milliárd forint – sorolja a luxusjacht paramétereit a Telex.

 

(Kiemelt kép: jacht dokkol a kaszinóvárosban. Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldal)