Mészáros Lőrinc bezárta az egyik lapkiadóját

2017. december 4., 16:50

Szerző:

A Mészáros Lőrinc kezében összpontosuló Mediaworks eladja a Nógrád Megyei Hírlap kiadóját. A céget most bezárják, az eszközöket és a dolgozókat megtartják – értesült az mfor.hu.

A szabad magyar sajtó jelentős részét – sok más mellett a Népszabadságot is – felszámoló Mediaworks Zrt. július elején vette meg a Nógrád Megyei Hírlapot, amit most papíron is teljesen bekebelez a BÉT-en megjelent közlemény szerint.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Mediaworks tulajdonosa, az Opus Global Nyrt. közzététele szerint a Mediaworks december 1-i közgyűlésén döntött a Kft. végelszámolással történő megszüntetéséről.

A munkavállalókat munkáltatói jogutódlással foglalkoztatja tovább, a tranzakció a Nógrád Megyei Hírlap folyamatos megjelenését nem befolyásolja.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.